Foto’s aan zee

Het zal alle Nederlandse kustbewoners wel opgevallen zijn, dat het de laatste maanden opvallend veel waait. Als hoogtepunt kwam natuurlijk afgelopen zaterdag. Ik zat toen de hele dag in de trein dankzij een onvoorbereide NS, maar het resultaat van omgewaaide bomen en afgevallen takken was niet te missen.

Dit soort weer nodigt uit om naar het strand te gaan, waar het effect van harde wind het beste te zien en te voelen is. In Den Haag staat aan de Scheveningse boulevard een leuk museum, Beelden aan Zee. Hoewel de tijdelijke collectie voor mij soms iets te modern en abstract is, lenen vooral de beelden die buiten staan zich erg goed voor fotografie.

Buitengalerij Beelden aan Zee
Buitengalerij Beelden aan Zee

Detail Beelden aan Zee buitenToch is er binnen ook veel te zien, zoals de 3D-geprinte sci-fi beelden van Nick Ervinck. Ook op de Lange Poten in het centrum valt een aantal werken te bezichtigen.

Close-up werk Nick Ervinck
Close-up werk Nick Ervinck

Close-up Beelden aan ZeeNa zo’n museumbezoek is het fijn om weer buiten te komen, hoe hard het ook waait. Nu ik toch in de buurt was, ben ik sinds jaren de pier weer eens opgelopen. Die wordt eindelijk gerenoveerd, je hoeft niet meer te vrezen dat je door het hout heen de zee in stort. Met dit weer was het extra gaaf om hem helemaal af te lopen. Aan het eind is het zelfs mogelijk om de hoge toren, die nu als bungeejump-basis wordt gebruikt, te beklimmen. Zo had ik een geweldig uitzicht op het havengebied en de duinen richting Katwijk.

Uitzicht op Scheveningen, vanaf de bungee toren op de pier
Uitzicht op Scheveningen, vanaf de bungee toren op de pier

Toch mag die wind wel eens uitgezet worden. Ik heb al vijf klaagbrieven gestuurd naar het KNMI, maar ze schrijven niks terug. Zeker te druk met code’s rood afgeven…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s